Кореново лечение на зъб

izbelvani

С течение на времето естествения цвят на зъбите потъмнява вследствие на консумирането на храни и напитки ,които оцветяват зъбите. Решението на този проблем е избелването на зъби.

Има най-различни методи за Избелване, но най-общо професионалните методи на избелване са:

  • домашно избелване
  • кабинетно избелване

Основната разлика между двата метода се крие в концентрацията на гела, който се използва, както и в състава му. При кабинетното избелване избелващия ефект се постига почти веднага, тъй като гела, който се използва е във висока концентрация. Избелването в кабинета става с помощта на лазер. Професионалното избелване, извършено под контрола на зъболекар е напълно безопасно.

При домашното избелване отново се постигат отлични резултати, но това става по-плавно и постепенно, тъй като гела е в по-слаба концентрация.

Какви могат да бъдат страничните ефекти?

Възможно е да се появи повишена чувствителност на зъбите, която отшумява веднага след като приключи избелването. Увреждане на венците от избелващия гел-получава се,когато се използват шини, които не съответстват на вашите зъби. Професионалното домашно избелване се прави с шини, изработени от зъботехник, чрез вакуумно изтегляне, така че те да паснат идеално върху зъбите и гела да не достига до венеца.

До каква степен ще се избелят зъбите?

Доказано е че жълтеникавите зъби се поддават по-лесно на избелване в сравнение със зъбите със сивкав нюанс.

ЗАПАЗИ ЧАС СЕГА